Image Alt

25 éves érettségi találkozó 2013

Idei találkozónkat Sopronba szerveztük. Ötévente kell a soproni impulzus, ezért nem is volt kérdés, hogy hol legyen a találkozónk. Egy kicsit talán más is a kollégium, az iskola és a város miatt. Talán a tempó feszítettebb, mint az éves találkozónkon, de a fáradtságért kárpótol a légkör.

Június végén rekkenő hőség fogadott minket. A szállás -közkívánatra- a kollégiumban volt, ahol (egy kis kavarodás után) azokban a szobákban kaptunk helyet, ahol 1984-ben kezdődtek a kollégiumi évek. Bár az eredeti 17 ágyas szobából már tanuló lett, a többi szoba a bútorok cseréjét leszámítva szinte változatlan volt. A 80-as évek hangulatának a visszahozásáról a Bita gondosodott, aki -direkt erre a célra- a vaterán vett egy igazi villamos kávéfőzőt. Ez jó szolgálatot tett a szombat reggeli kelésnél, mert a tempót már nem bírjuk úgy, mint évekkel ezelőtt:)

Az osztály kemény magja már pénteken megérkezett. Néhányan kalandosan ugyan (persze pont a megyében élőknek volt a legnehezebb az út…) és a Prinyő borozó is talán eldugodtabb volt mint gondoltam, de a lényegen ez nem változtatott, sötétedésre azért csak összejött a társaság. A borozgatás után este még elsétáltunk a belvárosba, ahol borhetek voltak. Itt sajnos kissé szétszakadt a társaság és végül viszonylag hamar mindenki a kollégiumba kötött ki. Mondjuk talán jobb is volt, mert legalább maradt erőnk a szombati programokra.

Szombaton délelőtt osztályfőnöki órát tartottunk, ahol már a létszám is bővült pár fővel, illetve több volt tanárunk is megtisztelt bennünket azzal, hogy elfogadva meghívásunkat eljött a délelőtti programunkra (lenti videóban hozzászólásukat is megnézhetitek). Az osztályfőnöki órát volt osztályfőnökünk, Papp Gézáné halála miatt Horváth Lucia tanárnő tartotta, akinek fáradozásáért külön köszönettel tartozunk. Meghívottak közül Hanyvári tanár úr egészségi állapota miatt nem tudott eljönni, ugyanakkor találkozónk előtt levélben fejezte ki jókívánságait, amit itt olvashattok:levél

Play

Az osztályfőnöki óra után elgyalogoltunk a Szent Mihály temetőbe, ahol koszorút helyeztünk el volt osztályfőnökünk sírján. Visszafelé egy kiadós ebéddel zártuk a Jégverem fogadóban a délelőtti-kora délutáni programunkat. Ebéd után kötelező volt a szieszta, hogy estére a Deák étteremben újult erővel folytathassuk.
Hajtó tanár úr meglepetéssel érkezett.Valahol az asztal mélyén 25 éve őrizgetett néhány fekete-fehér tornászos képet, amit elhozott a régi tornász csapat tagjainak. A változás minimális (kattints a képre a nagyobb méret miatt)

Bár látszólag ez a pár kép keveseknek szólt, azért nekem előjöttek a régi emlékeim. A kellemes szertorna, ahol a négy év alatt az egyeseken kívül mindössze a lógyakorlatért kaptam egy kerek hármast, pedig a gyűrű gyakorlatom majdnem tejes volt. Így nem lettem tornász. Remélem ezen a júniusi hétvégén minden résztvevő kellemesen érezte magát.

Mint szervező is köszönöm a megjelent osztálytársainknak, tanárainknak, hogy megtiszteltek bennünket (és természetesen az osztályt) és részt vettek a találkozónkon.
Külön köszönetet kell mondanom Jereb tanár úrnak, aki 91 évesen 250 km távolságból is vette a fáradtságot és eljött a találkozónkra.

A következő -hivatalos- osztálytalálkozó 2014-ben lesz, melyet A Fertetics-Bita páros szervez, előreláthatólag Cseszneken, vegyipari termékbemutatóval egybekötve.