Image Alt

Horgász verseny 2013

Kissé szeles, de napos időjárás fogadott bennünket a 2013-as horgász találkozónk helyszínén, Ölbőn. Kis csúszással érkeztünk és ami külön öröm számomra, hogy fanatikus táborunk évről évre bővül. A kezdeti hat főt szinte dupláztuk a jelen lévő 11 résztvevővel. A horgászok tábora is bővült egy fővel, mivel az Ari Zoli előszedte bepókhálósodott botjait és benevezett a versenybe.

Előző évek tapasztalataiból kiindulva több kategóriát indítottunk (díjak nélkül). Volt javaslat az első halra, az utolsóra, a legnagyobbra és a legtöbbet fogóra. Egy kategóriát nem hirdettünk meg: a legnagyobb elengedett halét. Nincs különösebb értelme, mert ezt minden évben a Soós nyeri. Idén is megakasztott egy délután négy körül még csak 8 kilós halat, ami estére már 15 kilósra hízott. Szóval erről a halról is elmondhatjuk: jól teljesített…:)

Az első hal a Gézáé. Ő volt a leghatékonyabb is egyben, mert még botot se hozott, de a legszemfülesebb volt a kapásokat illetően. Ameddig a többség ivott a mezőgazdásznak a terepen volt a szeme és észrevette a kapást. A halnak nem is volt esélye.
Később több kárászt és kisebb pontyot is fogtunk. Az igazi nagy hal a tóban maradt.

Mindez azonban nem szegte kedvünket. Kis ultizás, és éjszakába nyúló horgászat után tértünk nyugovóra. Estére a szél is megállt, így az este még kellemesebben telt a tűz és a finom borok mellett.