Image Alt

Horgász verseny 2017

Egy ideje Ölbő és Takácsi között ingázunk a horgászattal. Nem kis gond olyan tavat találni, ahol halat is tudunk fogni, engedélyünkkel sincs nagy gond (főleg a turista horgászjegyek miatt) és a part mellett van a ház is. Úgyhogy megint Őlbő lett ebből és bizakodva vártuk a hétvégét.

Már többször pórul jártunk az október eleji időjárással és sajnos idén sem volt túl nagy szerencsénk. Azért becsülettel próbálkoztunk, de azt kell mondjam, hogy a migráns osztrák horgászok kicsit hatékonyabbak voltak nálunk. Nem tudom a pontos okát (talán a high-tech felszerelésük miatt), de mi csak akkor láttuk őket kijönni a part menti házból, mikor sivított az elektromos kapásjelzőjük, akkor kijöttek, kiszedtek egy minimum 10 kg-os pontyot és bent ittak tovább.

Inni mi is ittunk, de nekünk csak egy naphal jutott. Illetve még egy valami, de a sötétben (miközben ki akartam venni a Svájc-Magyarország meccs végén a botot) már nem volt kedvem az bevizezni a hálómat egy kisebb halért- így az a part mellett (-miközben kézzel meg akartam fogni) leverte magát a horogról. Horgászat szempontjából teljes kudarc volt a nap. Talán jövőre, ha a legnagyobb horgász is megjelenik 🙂

És még Svájc is jól helyben hagyta a magyar válogatottat az esti meccsen… (5-2).