Image Alt

Osztálytalálkozó 2012 Hodos ér

Idén a  Veszprém megyeiek vendégszeretetét élveztük, a hangulatos Hódoséri vadászházban. Néhány törzstag hiányzása mellett (akiket ezúton is megrovásban részesítünk) három rég látott osztálytársunk is megjelent és megtisztelt bennünket a látogatásával (Müller Gyula, Grécsni Zsolt, Kazó Gábor, Ari Zoltán). Remélem jól érezték magukat és legközelebb is -jövőre a 25 éves találkozón- láthatjuk egymást.

Szerencsére idén az időjárással nem volt problémánk. Mindkét nap igazi kiránduló idő volt és az eredeti terveknek megfelelően alakíthattuk a programot. Péntek a szokásos érkezés (egyeseknek ismerkedés) és bemelegítés, melyhez a pörköltet ismételten Soós kartárs készítette. Mire a Vecsernyés leszerel, elég jó pörköltet fog készíteni (na jó, ez túlzás volt, mert igazán jól sikerült neki). Kora délutáni idő egy részét régi fotók körbeadásával is töltöttük.

Estére a vadászház előterében pihentettük megfáradt testünket. A kimerítő munka miatt egyesek hamar belealudtak a kényelmes székbe, néhányan azért elég sokáig húztuk:)
Másnap délelőtt kis szabad program:) Szerencsére többen eleget tettek a felhívásomnak és sok régi képet hoztak a találkozóra. A reggeli után gyors szkennelés, rendszerzés és már indulhattunk is a Vinyére a vasútállomásra. A vonat indulásáig még volt egy kis idő és ezt a közeli kocsmába töltöttük. Úgy éreztem kevésbé voltunk népszerűek, talán azért, mert kevesebb fröccsös poharuk volt, mint amennyi fröccsöt épp kértünk volna. Valaki még a bor megfelelő minőségére is felhívta a tulaj figyelmét. Ez így együtt talán sok volt.
A vonat aztán mindenkiben felébresztette a régi emlékeket. Többen voltunk, akik 10 éve sem ültünk vonaton. Csak egy megállót utaztunk, de azt hiszem a vasútnak az is elég volt. Mindenesetre a másik megállóban lévő kocsmából is kiittuk az összes bort (nem volt nehéz) és megkezdtük a könnyed túrát. Az utolsó métereken összefutottunk osztálytársunkkal Müller Gyulával. Most vagy nagyon utálták:), vagy nagyon megváltozott, mindenesetre mindenki elment mellette (igaz a többség nem is tudott róla, hogy jön) és ha nem szól ránk, alighanem a Cuha patakot végig gyalogolhatta volna magányosan…

Délután a két évvel ezelőtti sok mozgásos sporthoz képest erőteljes visszalépésnek lehettünk tanúi. Petang (igényeseknek pétanque) több csoportban, míg a házigazdák a vacsora előkészületeivel voltak elfoglalva. A jó időnek köszönhetően rendkívül kellemesen telt a nap. Novák úr ugyan kicsit meggyalázta a Géza autóját és a tökéletes gyepet, de ettől eltekintve kevés amortizációval túlélte Bakonyszentlászló a látogatásunkat. A képgaléria kis időtöréssel kezdődik, mert az első néhány kép még a kirándulás előtti (pálinkás) ébredés pillanatait örökíti meg.

Estére a korábban összegyűjtött fotókból egy kis vetítést tartottunk. Készítettem két összefoglalót, amit innen letölthettek.  Az első állomány csak régi fotókat tartalmaz a középiskolás időszakból. A második egy kis összehasonlítás, hogy majdnem 25 évvel később milyenek lettünk. Utóbbiban nincs benne mindenki, mert igazán csak az utolsó két találkozóról volt friss képem, ott meg nem mindenki jelent meg (facebook-ot meg nem használom).

Két kis összeállítást innen tudjátok letölteni, vagy a gépeteken futtatni:
Futtatható állomány: Ilyenek voltunk   és Ilyenek lettünk

A linkre kattintva a számítógép egy állományt futtat. Nyugodtan engedjétek a programot futni.

Végül, de nem utolsó sorban a Bita jóvoltából ismét készült egy hosszabb összefoglaló, amit egy kicsit megvágtam. Kevésbé voltam drasztikus, mint tavaly, így hosszabb lett. Ha esetleg az ingerküszöbötöket túllépi, akkor még vágok rajt:)

Képgalériák: Hodos éri találkozó
Osztálytalálkozó 2012, Hodos ér