Image Alt

Osztálytalálkozó 2016 Kőszeg

2011 után ismét Kőszeg, illetve a Stájer-házi erdei iskola. Valószínűleg utoljára, mert 2011-ben is rettenetes idő volt és a természet nem kegyelmezett most sem. Sok év után először fordult velünk elő az, hogy az első nap estére közmunkás vacsora maradt, mivel az időjárás viszontagságai – és Degaulle félelme- miatt az új bográcsban szép reményekkel megindított pörkölt odaveszett.

Biztos sokféleképpen lehet bográcsban pörköltet főzni. Egyféleképpen biztos nem, hogy a vihar elől elmenekülsz és jól megrakod a tüzet, nehogy az eső elaltassa. A lényeg, hogy maradt a szűkös zsíros kenyér készlet a marhapörkölt helyett.

De legalább gondolhattunk arra hogy egy igazi lakodalomban milyen jókat lehet enni. Ugyanis meghívást nyertünk mi, az igazi kemény legények, akik eljöttek ilyen „kurva messze, erre a mocskos dög helyre” egy lakodalomba. Mondjuk csak akkor, ha a menyasszony megfelelően nagynak képzelte volna a lakodalmat. Egyébként sajnos nem.
Miután tudtommal senki nem jutott el a messzi budapesti lagzira, ezért az vagy kicsi volt, vagy nem volt, vagy a Soós elfelejtette a meghívást, esetleg az ara másképp gondolta mégis.

Szombaton az Óház kilátó felé vettük az irányt elsőként. 2011-ben az Írottkő meghódítása elég túra volt az erdőtől elszakadtaknak, ezt újra nem próbáltuk meg. Az Óházi kilátó csak egy rövid kitérő volt a Mándli Borház felé ahová egy borkóstolás miatt tértünk be. Tulajdonképpen ki sem kellett volna a innen jönnünk, de ha már Cák, akkor illett a régi pincesort is megnézni. És ugye volt egy komoly feladatunk még, egy helyet találni, ahol az esti Real Madrid-Atletico Madrid BL döntőt meg tudtuk nézni.
Ez végül is Novákfalva lett. Kicsit félve indult az est, mert az egyébként szinte üres vendéglőben egy meghívott cigány zenélt és 2-3 30 körüli pár volt csak. A zenészt ők hozták szerintem. Novákfalváról annyit minimum érdemes tudni, hogy a névadó tulajdonos valamikor a józsefvárosi piac tulajdonosa volt. A kilencvenes években jött Velembe, azóta itt él. Szóval, ha ők rokonok/ismerősök voltak, akkor jobb volt előre vigyázni 🙂

De hamar összemelegedtünk, mert a TV adás valamiért elment egy időre és a Sergio Ramos pont akkor rúgta a Real gólját. Fájdalomdíjként felajánlottak ők egy kis bort, amit szívesen fogyasztottunk. Míg a meccs ment, addig a hangulat a parketten a tetőfokára hágott. A fénypont az lett volna ha a Soós d’artagnan módjára meghimbálózik a szekér kerék lámpatesten, de ez az egyik srác a többiek közül volt olyan ügyes (vagy kevésbé részeg), hogy pont a megfelelő pillanatban felhúzta mindig.

A Real Madrid 11-esekkel megint nyert és az esti foglalkozás tökéletesen elérte a célját 🙂