Image Alt

Osztálytalálkozó 2017 Alsóvadács

Play

Ha Alsóvadácson van a szokásos találkozónk, akkor pihentető hétvége és öt csillagos kiszolgálás elé nézünk. A vendéglátás most is kifogástalan volt, de a pihentető hétvége elmaradt.

Kezdődött azzal, hogy a Bita kitalálta legyen ezután a találkozókon borkóstoló, mindig más típusú borral. Kezdésnek -Sopron miatt- a kékfrankosra esett a választás. Talán kicsi túl is lőttünk a célon, mivel kb. 20 üveg különböző kékfrankost sikerült vásárolnunk és ha nincs a kiadós esti vacsora, akkor szomorú vége lett volna az estnek elég korán. Így azért nagyrészt mindegyikből sikerült kóstolni és Bita még a top négyet elrakta, hogy másnap -tiszta fejjel- újra értékeljük.

Ebből ugyan semmi nem lett mert páran az éj hátralévő részében ennek a felét megittuk, de hogy a mennyiség ne hiányozzon, a kóstoláskor az edénybe öntött maradékból feltöltöttük az üvegeket.

A fárasztó éjszaka után másnapi programnak a Duna túlpartján egy kis sörözés volt kijelölve. Nem mondanám, hogy fitten érkeztünk a partra. A túlpart ráadásul elég kietlennek tűnt, de gondoltam a gát mögött lesz a söröző és ezért nem látni, úgyhogy nincs gond. A vezetőnk már a vízen közölte (nagy szerencséjére), hogy sajnos a söröző nem pont szembe van, hanem kb. 7 km-el feljebb, ameddig eveznünk kell. Hát mit mondjak, ha a Prémus,mint dunai remete nincs, akkor a csónakunk tagjai ott lelik a halálukat a Dunán. Nálunk nagyobbat csak azok szívtak, akik hárman voltak a csónakban és így kellett evezniük. Mindenesetre boldogság volt kikötni és csak az vigasztalt, lefelé majd csorogni is lehet

Estére azért lehetett érezni több testrészen is, hogy ez már nem az a sport, amit nekünk találtak ki és szerintem ezzel nem voltam egyedül, mert a félretett bort sem akarta senki újra értékelni. Így a Bita kénytelen volt hazavinni a 250 Ft-os TESCO gazdaságos kékfrankostól kezdve mindent tartalmazó csúcsborokat.

Pár hét múlva megkérdeztem tőle, milyen volt józanul a csúcsbor. Azt mondta, kicsit mintha megromlott volna valamiért, már nem volt az igazi…